Onze bieren. En meer...
De Gooische Bierbrouwerij brouwt toegankelijke bieren met een zacht karakter. Dat zit hem in het ingrediënt boekweit. Boekweit is een plant die sinds de middeleeuwen op de arme zandgronden van het Gooi wordt verbouwd en was een belangrijke voedingsbron. Het vormt de basis voor het ontstaan van de zes Gooise dorpen: Blaricum, Bussum, Laren, Hilversum, Huizen, Naarden. Het is in menig Gooische vlag of wapen terug te vinden. De bieren worden gemaakt, waar mogelijk, uit lokale ingrediënten.

 

 

Gooisch Goud - 5%

Het op één na lekkerste pils van Nederland met een zilveren medaille op de Dutch Beer Challenge wordt speciaal voor Foodhall Mout gebrouwen. Deze ‘Urtyp Pilsner’ is ongefilterd en ongepasteuriseerd, geïnspireerd op de Tsjechische pilsner, rijker aan smaak dan een standaard Nederlandse pils.

Gooisch Blond - 6%

Een blond bier, maar dan volgens ons recept. Met boekweit dus. Mild bitter met een zacht hoparoma. De boekweit geeft het bier een frisse kruidigheid.

Gooisch Wit - 4,5%

Ons Gooisch Wit is een weizen-stijl bier met boekweit in plaats van tarwe (een buchweizen!), heeft een romig schuim en een fris, fruitig karakter.

Gooische Bubbel - 9%

Dit Champagnebier is het beroemdste bier van het Gooi waar iedereen, ook de niet doorgewinterde bierdrinker, mee wegloopt. Een combinatie van een friszoete moutsmaak, bloemige neus en
een droge champagne-achtige afdronk.

Gooisch Zwart - 6%

Door gebruik van geroosterde mouten (denk aan toast) is Gooisch Zwart de ideale partner van elk gerecht. Donker van kleur, licht van smaak.

Gooisch Rood - 6%

Een ‘Red Lager’, geïnspireerd op het Frankisch 'Roodbier'. Een zeer doordrinkbaar, ondergistend, amberkleurig bier. Geniet hier van de mooie balans tussen de karamelachtige mouten en het frisse hoparoma van de Duitse aromahop Mandarina Bavaria.

Gooisch IPA - 5,5%

Omdat wij onze ingrediënten bijvoorkeur uit ‘de buurt’ halen, gebruiken we voor deze IPA vier mooie Duitse hoppen (en geen Amerikaanse of Australische) naast drie soorten Nederlandse mouten. Eigenlijk een EUIPA dus 😉 Recept ontwikkeld samen met Derek Walsh

Gooisch Saison - 6,5%

Dit bier is gemaakt met het bijzondere st Jans Rogge. Geteeld en geoogst op de oude akkertjes, engen (landbouwgronden) van Laren. Een samenwerking met de Stichting Oude Landbouwgewassen Laren (SOLL)

Gooisch Tripel - 9%

Deze traditionele tripel is niet gemaakt met koriander maar met Triticale, een kruising van tarwe en rogge, geteeld in Laren door de SOLL. De Triticale geeft het bier een mooie ronde smaak. Maar pas op hé; met ruim 9% een gevaarlijke, kleine Gooische moordenaar 😉

Gooische Bock - 7%

Deze prijswinnende roggenbock heeft door z’n hoger alcoholpercentage een verwarmend karakter, het caramelzoet komt uit de gebruikte mouten en de rogge geeft er een mooi zuurtje aan. Niet alleen in de herfst maar lekker in alle seizoenen!

Präsentator - 6,5%

De Paulaner monniken noemden hun ‘Fastenbier’, een doppelbock, ‘Salvator’ en sindsdien is het gebruikelijk dat deze bieren een naam krijgt die eindigt op ‘-ator’. De Gooische doppelbock wordt gebrouwen met geroosterde boekweit (kasja), het traditionele gewas uit ’t Gooi. Daarmee is het dus eigenlijk een Buchweizendoppelbock met een traditionele naam: Präsentator, een ode aan ‘Hilversum Mediastad’.

Gooische Winter - 9,5%

Met Gooische Winter wordt het gebied tussen bier en wijn verkend; ‘Winter’ is een volmoutbier met een geur vol van specerijtonen; anijs, piment en peperbessen. De smaak is rond en zoet als van een klassieke ‘barleywine’, het gebruik van wijngist geeft het bier een nasmaak die refereert aan de kenmerkende tannines van een rode wijn.

Gooisch Licht! < 0,5%

Eindelijk een bier waarvan je nèt zoveel kunt drinken als je wilt. Met minder dan 0,5% is dit bier heerlijk licht; in smaak, in alcohol èn in caloriëtjes 😉 De sportiefste dorstlesser uit het Gooi!

Gooisch Blond - 6%

De GROTE zus van! Ons blond bier in mooie gezeefdrukte 0,75 fles. Om te delen of om jezelf nog een keer in te schenken. Leuk om als cadeau te geven, en te krijgen 😉

Gooische Bubbel - 9%

De grootste hit uit het Gooi en in deze 75cl fles extra feestelijk: ons 'brut'bier in 'Magnum' fles. Trouwdag, verjaardag, diploma? Gooische Bubbels mogen niet ontbreken, proost!

Gooische Bock - 7%

De hele herfst in één fles en lekker in alle seizoenen! Onze prijswinnende roggenbock; caramelzoet, met een mooi zuurtje uit de st. Jansrogge en een vleugje rook uit de mout.