Onze bieren. En meer....
De Gooische Bierbrouwerij is gestart in 2010 en brouwt toegankelijke bieren met een zacht karakter. Dat zit hem in het ingrediënt boekweit. Boekweit is een plant die sinds de middeleeuwen op de arme zandgronden van het Gooi wordt verbouwd en was een belangrijke voedingsbron. Het vormt de basis voor het ontstaan van de zes Gooise dorpen: Blaricum, Bussum, Laren, Hilversum, Huizen, Naarden. Het is in menig Gooische vlag of wapen terug te vinden. De bieren worden gemaakt, waar mogelijk, uit biologische ingrediënten.

Gooisch Blond 6%

Een blond bier, maar dan volgens ons recept. Met boekweit dus. Mild bitter met een zacht hoparoma. De boekweit geeft het bier een frisse kruidigheid.

Gooisch Zwart 6%

Door gebruik van geroosterde mouten (denk aan geroosterd brood) is Gooisch Zwart de ideale partner van elk gerecht. Donker van kleur, licht van smaak, rijk aan beleving.

Gooisch Wit 5,5%

Ons Gooisch Wit is een weizen-stijl bier met boekweit in plaats van tarwe (een buchweizen!), heeft een romig schuim en een fris, fruitig karakter.

Gooische Bubbel 8%

Champagnegist is wat dit zwaar blond z’n unieke karakter geeft. Droog, mousserend en kruidig zijn woorden die dit bijzondere bier het best beschrijven.

Gooische Bock 8%

Deze donkerrode rogge-dubbelbock heeft door z’n hoger alcoholpercentage een verwarmend karakter, het caramelzoet komt puur uit de gebruikte mouten en de gebruikte rogge geeft er een mooi zuurtje aan. Lekker in alle seizoenen!

Gooisch Rood
6%

Een klassieke red-ale met een makkelijk karakter; ongecompliceerd en prettig ter afwisseling.

Gooisch Blond 6%

De GROTE zus van ...! Ons blond bier in mooie gezeefdrukte 0,75 fles. Om te delen of om jezelf nog een keer in te schenken. Leuk om als cadeau te geven, en te krijgen 😉

Gooische Bubbel 8%

Extra feestelijk! Onze champagne blond in een 'Magnum' fles. Trouwdag, verjaardag, diploma? Gooische Bubbels mogen niet ontbreken, proost!

Gooische Glas
Weizen / pilsner

Klassiek weizenbier glas van kristal met in goud het logo van de Gooische Bierbrouwerij

Gooische Bokaal - large

Heel royale kristallen bokaal, waarin uw Gooisch Bier zal schitteren! Het glas is ruim genoeg om een heel flesje er in uit te schenken

Gooische Bokaal - medium

Een kleinere kristallen bokaal, handig voor een bier-proeverij of als u uw bier (over 2 glazen) wilt delen

Gooische Bokaal - small

Een kleine kristallen bokaal, uitermate geschikt voor een bierproeverij