De brouwerij, een sociaal bedrijf
Een eerlijk product houdt niet op bij de ingrediënten die je gebruikt maar gaat ook over de verantwoording die je neemt in de wereld om je heen, vinden wij. Guido heeft een dochter met ontwikkelingsachterstand. Wanneer zij (Sarah) over een paar jaar van school komt zal zij ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ hebben. Toch zijn wij er van overtuigd dat Sarah met een stralende glimlach een waardevolle bijdrage kan leveren. Normaliter kon dat bij een sociale werkplaats of met een Wajong-baan, echter de overheid gaat dit veranderen en zal de komende jaren fors minder gaan bijdragen.

De Gooische Bierbrouwerij wil een alternatief bieden voor Sarah’s in het Gooi. Een lokale bierbrouwerij met proeflokaal leent zich uitstekend om Sarah’s een eigen werkplek te geven en ze te laten integreren in een gezond bedrijf.

Een dergelijk bedrijf biedt stageplaatsen, werkervaring en betaalde (langdurige) werkplekken en heeft veel passende werkzaamheden als bier tappen, bier serveren, glazen ophalen, flessen afvullen en etiketteren, kratten/fusten afleveren etc.